Ekranet 4K / Tv Studio

Karakteristikat kryesore

 1. Piksel : 1.25 / 1.56 / 1.87.
 2. Madhësia e kabinetit: 600 x 337.5 mm.
 3. Materiali: Die Cast .
 4. Mënyra e paketimit: Paketimi i Rastit për Fluturim.
 5. Mënyra e mirëmbajtjes: Shërbimi përballë
 6. Zbatimi: Salla të larta per takime, Transmetimi, stacioni televiziv, salla e kontrollit, etj. 

Projektet e perfunduara se fundmi

Konfigurimi

 1. Piksel : 1.875 mm.
 2. Madhësia e ekranit: 6.6m (W) x 0.675m (H).
 3. Pixelat e ekranit: 3520 (W) x 360 (H)
 4. Destinacioni: Shqipëria.
 5. Zbatimi: Stacioni televiziv.

Parametrat e ekranit 4K LED 

ITEMUNITK1.25K1.56K1.875
Pixel Pitchmm1.251.56251.875
Pixel DensityPix/m2640,000409,600284,444
LED arrangementN/ASMD1010SMD1010SMD1010
BrightnessNits600700800
Ingress ProtectionIP34, not water-proof, indoor installation only
Viewing Distancein/meter50/1.2561/1.5674/1.875
Driving TypeScan1/271/271/27
Cabinet Dimensionin/mm23.6×13.28×1.54/ 600×337.5×39
Cabinet ResolutionPixel480×270386×216320×180
Front MaintenanceN/AModule, power supply and receiving card
Cabinet MaterialN/ADie-casting aluminum
Cabinet WeightKG5
Refresh rateHz3840
Digital ProcessingBit16
Gray ScaleLevel16384
ColorsMillion687
Brightness ControlN/A255
Contrast RatioN/A5000:1
Viewing Angle HDeg.160
Viewing Angle VDeg.160
AC SperationVAC90~264
Power Consumption(Avg)W/m2225
Operating Tem.F/C-4F ~ 140F/-30C ~ +60
Lift time(50% brightness)Hour100,000
Single-point color correctionN/AYes
Single-point brightness correctionN/AYes
Control ModeN/AVideo Sync
Video Playback CapabilitiesN/A2K, 4K

Cfarë është ekrani 4K LED

Kapitulli 1: Cfarë është ekrani LED 4K?

Ekran LED 4K për ta thënë thjesht, është një pajisje ekrani që është në gjendje të shfaq imazhe dhe video me rezolucion 4K. Por çfarë është saktësisht rezolucioni 4k? Le ta zbulojmë…

 

Ekrani LED  për TV, film, celular përdor rezolucionin 4K kryesisht në ditët e sotme. Një rezolutë 3840 × 2160 tani është standardi në televizion dhe rezolucioni 4096 × 2160 (që quhet DCI 4K) është standardi në kinema.

 

Jo të gjitha ekranet e LED 4K përdorin teknologjinë e vërtetë 4K. Ekzistojnë mjaft ndryshime në disa lloje të ekraneve 4K. Ekziston ajo që ju e quani 4K2K @ 30Hz, 4K2K @ 60Hz dhe 4K1K. Ja se si ndryshojnë:

 

4K2K @ 30Hz – ky lloj rezolucioni bëhet përmes një lidhje HDMI. Për të shpjeguar këtë term, është thjesht një pajisje ekrani që është në gjendje të shfaqë pixel 4k me pixel 2k me një shpejtësi të rifreskimit 30 Hz. Për ta parë atë në perspektivë, 30 Hz është 30 korniza për sekondë.

4K2K @ 60Hz – nga ana tjetër, ky term do të thotë se është i aftë të shfaq të njëjtën rezolucion, vetëm me një ritëm më të lartë freskimi prej 60 Hz. Kjo është 60 korniza për sekondë.

 

Normalisht, kjo nuk ka rëndësi nëse flasim për filma dhe shfaqje televizive ose thjesht për ndonjë video të rregullt. Kjo për shkak se filmat dhe shfaqjet televizive normalisht janë xhiruar me një ritëm të rifreskimit prej 30 Hz.

 

Dallimi midis të dyve do të jetë shumë i dukshëm edhe pse nëse jeni duke luajtur lojëra video. Kjo për shkak se ekziston një vonesë e dukshme e hyrjes që do të ndodhë kur përdorni një pajisje ekrani 4K2K @ 30Hz në një lojë që do të kërkojë 60 fps.

 

Termi tjetër me të cilin duhet të familjarizoheni është 4K1K. Në krahasim me dy termat e tjerë, ai është një rezolutë relativisht më e ulët pasi funksionon vetëm me rezolucion 3840×1080.

 

Me fjalë të tjera, nuk është një teknologji e vërtetë 4K. Mendoni në këtë mënyrë, ju vini në një shfaqje panda me shpresë se do të shihni panda të mëdha. Nëse po e shihni në 4K2K, do të shihni një panda gjigande.

 

Por nëse e shihni në 4K1k, do të shihni vetëm një panda me madhësi të mesme. Do të jeni akoma duke shikuar të njëjtën shfaqje panda, vetëm panda në 4K2K është më e madhe.

 

Siç u përmend më lart, ultra HD është kulmi i rezolucionit të videos tani dhe Standardi i Sinjalit Ultra HD është në 4K2K @ 60Hz. Shumica e TV-ve sot kanë një normë rifreskimi prej 60Hz.

 

Kjo është bërë shenjë dalluese e definicionit ultra të lartë. Kjo gjithashtu do të thotë që çdo skedar burimi i një videoje ultra HD do të jetë 4K2K.

Kapitulli 2: Si të zgjidhni produktet 4k

Për të ditur se cilin ekran të LED 4K të zgjidhni , duhet të mësoni se si të zgjidhni siç duhet. Por nuk ndalet vetëm këtu. Ja se si ju zgjidhni ekranin e duhur të ekranit 4K për ju.

 

Shkalla e rifreskimit

E gjithë përmbajtja për argëtim video sot është në 60Hz ose më pak kur bëhet fjalë për nivelin e kornizës. Siç u përmend më lart, ky është bërë standardi i UHD. 30Hz është në rregull, por pak i vjetër.

 

Nëse do ta përdorni vetëm për qëllime të ekranit, do të jetë e mjaftueshme. Por nëse do ta përdorni për diçka tjetër si lojërat e PC, do t’ju shërbehen më mirë me një ritëm të rifreskimit 60Hz.

 

Siç u përmend më lart, ajo do të ketë një shkallë më të lartë kornizë, duke eliminuar kështu vonesën e hyrjes. Kjo do t’ju lejojë të shijoni lojrat 4K gjatë gjithë kohës.

 

Madhësia dhe rezolucioni

Pasi të keni konsideruar se për cilën shkallë të rifreskimit duhet të kërkoni, gjithçka tjetër me të vërtetë do të jetë arbitrare. Por mund të bëhet një akordim pak më i mirë i zgjedhjes suaj për të rritur më tej kënaqësinë e shikimit.

 

Në këtë rast, madhësia dhe rezolucioni do të shkojnë paralelisht. Nuk mund të presësh që një ekran TV ose LED të ketë rezolucion të shkëlqyeshëm UHD kur është i madh vetëm 20 inç.

 

Mbani në mend se ultra HD duhet të jetë së paku 3840 60 2160. Kjo është arsyeja pse do t’ju duhet një madhësi që mund të kujdeset për atë lloj zgjidhjeje. Të shkosh për një ekran 50 inç ose më të madh është optimale.

 

Por sigurisht, gjithçka do të varet nga madhësia që argëtimi ose dhoma juaj e ndenjes mund të akomodojnë. Pra, konsideroni këto  para se të blini një TV 4K.

 

Kostot e fshehura

Ekzistojnë gjithashtu shpenzime të fshehura për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm, të tilla si përmirësimi i shpejtësisë së lidhjes në Internet (nëse doni të përdorni Netflix dhe faqet e tjera të transmetimit).

 

Ju duhet të keni shpejtësinë e duhur në internet në mënyrë që të kujdeseni për rezolucionin 4K. Kjo është për shkak se është shumë më e njohur  kryesisht për shkak të madhësisë së skedarit që vjen kjo rezolutë.

 

Ne ju rekomandojmë të keni së paku një lidhje 25 Mbps në mënyrë që të përfitoni nga çdo sit me streaming 4K.

 

Në thelb, kostot e fshehura do të jenë çdo gjë që ka të bëjë me blerjen shtesë ose tarifat që duhet të paguani në mënyrë që të merrni përfitimet e plota të rezolucionit 4K (lidhje interneti, sistemi audio, pajisje periferike si lojtarët blu ray, tastierat e lojërave, etj).

 

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për të gjitha këto para se të dilni dhe të blini një TV 4K.

 

Përputhshmëria e transmetimit të sinjalit

Përputhshmëria e transmetimit të sinjalit është një tjetër gjë e rëndësishme për t’u marrë në konsideratë. Ju duhet të siguroheni që ekrani i ekranit 4K që merrni do të jetë në gjendje të akomodojë të gjitha opsionet e transmetimit të sinjalit të të gjitha pajisjeve tuaja periferike (lojtarët blu ray, tastierë lojërash, etj).

 

Ju duhet të njiheni edhe me atë. Console të vjetra Xbox dhe Playstation që  nuk janë të pajisura për të trajtuar sinjalin 4K janë një shembull i mirë.

 

Pra, nëse dëshironi ti përdorni akoma konsole, duhet të siguroheni që TV juaj LED do të ketë opsione lidhjeje të pajtueshme me ato konsole. Pra, para se të dilni dhe të blini një të tillë, sigurohuni të dini se çfarë lloj lidhjesh do të përdorni.

Kapitulli 3: Cilat janë ndryshimet midis 480P 720P, 1080P dhe 4K?

480P, 720P, 1080P and 4K janë të gjitha llojet e ndryshme të rezolucioneve video. 480P ka një rezolutë video prej 852 × 480 piksele. 720P është pika fillestare e përcaktimit të lartë.

Ka një rezolutë prej 1280×720 piksele. 1080P është aty ku fillon vërtet argëtimi. Kjo rezolutë tregon 1,920 piksele në të gjithë ekranin horizontalisht dhe 1,080 piksele poshtë ekranit vertikalisht.

Për ta parë atë në perspektivë, një rezolutë 480P është ajo që përdoret në DVD. Kjo është cilësi më e lartë që çdo video DVD mund të ofrojë. Kjo është e përshtatshme për laptopët dhe televizorët e vegjël.

720P është një rezolutë shumë më e përmirësuar pasi që këtu fillon përkufizimi i lartë (siç u përmend më lart). Kjo është zgjidhja më e zakonshme për shumicën e transmetimeve televizive HD.

1080P nga ana tjetër, konsiderohet si një azhurnim i 720P. Ka detaje më të imta në krahasim me paraardhësit e HD. 1080P zakonisht konsiderohet si HD i plotë sepse rezolucioni i pixel 1920×1080 mund të shfaqë detaje më të hollësishme sesa 720P.

Dobësitë janë, ajo ka një madhësi shumë më të madhe të skedarëve sesa tre rezolutat e mëparshme. Disqet Blu Ray përdorin këtë rezolutë.

4K vlerësohet si ultra HD. Kjo për shkak të rezolucionit të tij prej 3840 × 2160 pixel. 4K është një version shumë më i detajuar i 1080P.

Kjo është arsyeja pse quhet ultra HD. Ajo ka një rezolutë jashtëzakonisht të lartë që do të jetë më e përshtatshme për të parë videot me rezolucion 4K gjithashtu. Gjithashtu shumë më i përshtatshëm për madhësi të ekranit prej 50 inç dhe më lart.

Në thelb, këto rezoluta nuk janë faktori i vetëm për përcaktimin e imazheve më të qarta dhe më të mprehta, por ato janë një faktor i rëndësishëm.

Kur zgjidhni një rezolutë, duhet të merrni parasysh cilësinë e përmbajtjes që po shihni, si dhe pozicionin në të cilin po e shihni (distanca midis jush dhe ekranit).

Kapitulli 4: Cili është ndryshimi midis ekranit 4K LED dhe ekranit LCD 4K?

Duke folur teknikisht, ekranet LED janë vetëm një pjesë e ekraneve LCD. Ata me të vërtetë janë duke përdorur ekrane të lëngshme kristali. Ata të dy përdorin të njëjtën teknologji themelore.

Kjo teknologji përdor dy shtresa të qelqit të polarizuar përmes të cilave kristalet e lëngshme do të bllokojnë dhe kalojnë dritën. Kështu funksionon.

Përveç kësaj, shumica e TV 4K në treg sot janë me të vërtetë vetëm modele LCD të një lloji ose një tjetër. Ata thjesht kanë variacione të ndryshme, inovacione të specializuara të brendshme dhe konfigurime të serive të ndriçimit LED.

Ata ende përdorin teknologjinë themelore të përshkruar më sipër.

Sidoqoftë, ekziston një ekran 4K shumë më i avancuar dhe shumë më i përhapur sot. Sigurisht që ne po flasim për OLED. Ky lloj i ekranit është pak më ndryshe se teknologjia LED / LCD.

Teknologjia OLED nuk filtron dritën LED përmes një paneli LCD. Në vend të kësaj ai drejton rrymat përmes miliona diodeve dixtike të emetimit organik të dritës organike të bëra me karbon organik.

Plus, këto dioda janë gjithashtu të afta të fiken ose ndizen në mënyrë të përsosur individualisht.

E thënë thjesht, teknologjia LED / LCD do të mbështetet në llamba të vogla të lehta pas një filtri  ekrani, ndërsa teknologjia OLED do të mbështetet në dritën dhe errësirën e diodave të karbonit.

Kjo do të rezultojë në ndryshime të përsosura të kontrollit të dritës dhe errësirës në të gjithë 8.2 milion piksel që gjenden në një ekran 4K.

Me pak fjalë, OLED 4K ofron kontrast më të saktë, interpretimin e ngjyrave dhe uniformitetin e ngjyrave të ekranit në krahasim me një ekran LED / LCD 4K.

Kapitulli 5: Cilat janë përfitimet e teknologjisë 4K HDR?

Përmirësimi i aftësive të ekranit të LED / LCD ka rezultuar me termin HDR ose High-Dynamic Range. Në rast se nuk e dini, ja çfarë mund të sjellë 4K HDR në tryezë.

Ngarkim më i lartë i pikselave – pasi është duke përdorur teknologjinë 4K, mund të prisni që më shumë piksela të ngarkohen për çdo imazh.

Kjo është 3840 x 2160 piksel për të qenë të saktë. Kjo është në të vërtetë dyfishi i sasisë së teknologjisë aktuale të ekranit SDR 1080P.

Diapazoni më i gjerë i ngjyrave – më shumë detaje të figurës po ngarkohen, sepse po ngarkohen më shumë piksela. Kjo do të rezultojë në shfaqjen e më shumë ngjyrave në krahasim me teknologjitë e mëparshme të ekranit që ofrohen.

Për ta parë atë në perspektivë, SDR mund të shfaqë vetëm 16.77 milion ngjyra, ndërsa HDR 4K mund të shfaqë 1.07 miliardë ngjyra. Ky është sa i madh është hendeku.

Përmirësimi i përgjithshëm i cilësisë së imazhit – rezolucioni, thellësia e ngjyrave, gamat e ngjyrave, kontrasti dhe shkalla e kornizës janë përmirësuar të gjitha me HDK 4K, rezolucioni është dyfishuar, thellësia e ngjyrave dhe gamës janë rritur ndjeshëm gjithashtu.

Kontrasti gjithashtu është përmirësuar (konkretisht kontrast i errët). 4K HDR ka prezantuar edhe shkallën kornizë 120Hz, një version shumë më i lartë i standardit 60Hz.

Në përgjithësi, cilësia e figurës së shfaqur në ekranet e ekraneve 4K HDR është jashtëzakonisht e lartë.

Ajo ka ngritur pengesën për gjithçka dhe është padyshim standardi më i lartë aktual në teknologjinë e ekranit sot.

Dobësia e vetme e kësaj teknologjie është pengesa teknike që vjen me të, sepse jo të gjitha pajisjet e kanë ende këtë aftësi.

Por e ardhmja duket e ndritshme pasi gjithnjë e më shumë kompani janë përshtatur me standardin më të fundit. Nuk do të zgjasë shumë derisa të shohim një teknologji 8K HDR.