Merrni cmimin e ri te 2024 TANI!

Ekranet Transparent

Key features

1. Pixel pitch(mm): 3.91×7.8/ 5.2×10.4/ 7.8×7.8/ 10.4×10.4.

2. Shkalla e transparencës: 70 ~ 80%.

3.Mjedisi i instalimit: VETEM Indoor ONLY, JO i papërshkueshëm nga uji

4. Kërkesa e paraqitur: supermarket, qender tregtare, dyqan, etc.

Projektet e realizuara se fundmi!

Konfigurimi

1. Pixel : 5.2-10.4mm.

2. Permasat e ekranit: 5m(W) x 2m(H).

3. Pixel te ekranit: 960(W) x 192(H).

4. Destinacioni: Korea.

5. Aplikimi: Dritarja e dyqanit.

Parametrat e ekranit LED transparent

ITEM UNIT G4 G5 G8 G10
Pixel Pitch mm 3.91×7.8 5.2×10.4 7.8×7.8 10.4×10.46
Pixel Density dot/㎡ 32,768 16,384 9,216 4,096
Pixel Composition N/A 3 IN 1 SMD
Best view distance in/mtrs 158/4 196/5 315/8 395/10
Module Size in/mm 19.68×4.72/500×120
Cabinet Size in/mm 19.37Wx19.68H/1000Wx500H
Cabinet Weight kg/pound 6.4/14
Cabinet Resolution dots 256×64 192×48 128×64 96×48
Transparency rate N/A >70% >70% >70% >80%
Driving Type Scan 1/16 1/10 1/8 1/8
Max Power Consumption N/A 400W/㎡
Ave. Power consumption N/A 160W/㎡
Module Maintenance N/A Back access
Ingress Protection N/A IP22, not waterproof
Brightness Nits 3000~5000
Refresh rate Hz 1920/3840
Digital Processing Bit 14
Gray Scale Level 16384
Colors Million 687
Color Temperature Deg.K 5,500-9,300 Adjustable
Brightness Control N/A 255
Contrast Ratio N/A 2000:1
Viewing Angle H Deg. 140
Viewing Angle V Deg. 140
AC Speration V AC90~264
Storage Tem. F/C 14 ~ 114F/-10C ~ +45C
Storage Humidity RH 10% ~ 80%
Operating Tem. F/C 14F ~ 114F/-10C ~ +45C
Operating Humidity RH 10% ~ 85%
Lift time(50% brightness) Hour 100,000
Installation Type N/A Fixed
Control Mode N/A Video Sync

Ekranet transparent i LED: Udhëzuesi i fundit !

Kapitulli 1 Cfarë është një ekran transparent LED?

Ekranet LED me transparencë janë në thelb pajisje të ekranit LED që lejojnë audiencën të shohë atë që tregohet në ekranin e xhamit, ndërsa ende është në gjendje të shohë përmes tij (i quajtur ndryshe një ekran i shikimit). Teknologjia e përdorur për këtë lloj ekrani ka qenë rreth e rrotull për më shumë se 20 vjet, por vetëm kohët e fundit është përdorur nga kompanitë në produktet e konsumit. Ekzistojnë në thelb dy lloje të pajisjeve transparente të ekranit LCD dhe LED. LCD është versioni më i vjetër ndërsa LED është ai më i ri. Natyra thithëse e ekranit transparent LCD e bën atë të ndryshëm me ekranin transparent LED , i cili është më shumë i një natyre emissive.

Nje ekran  LCD transparent do te vendose nje model të hijeve dhe ngjyrave  në sfond, ndërsa sistemet LED do të imponojnë nje model të ndritshëm të imazhit në sfond.

Ky është ndryshimi në mënyrën se si funksionojnë ata dy lloje.

Kapitulli 2 Aplikimi i ekraneve transparent LED

Aplikimi për këtë lloj teknologjie mund të klasifikohet në tre kategori: fazat e ngjarjeve / argëtimit, shitja me pakicë dhe realiteti i shtuar. Le të flasim për secilën kategori.

Shitje me pakicë – kjo është zbatimi  më i zakonshëm i ekraneve me ekran transparentë LED. Ju shpesh e shihni këtë në dritaret e dyqaneve nëpër qendra tregtare.

Ajo tregon reklama ose informacione të tjera relative si marrëveshje të veçanta, njoftime të reja të produkteve dhe informacione të tjera për zbritje. Kjo është mjaft e zakonshme në qendrat e reja tregtare.

Arsyeja është, teknologjia për këtë lloj ekrani është bërë më e përballueshme në vitet e fundit.

Fazat e Ngjarjes / Argëtimit – një tjetër përdorim i zakonshëm i këtij lloji të ekranit është gjatë ngjarjeve. Prodhuesit e ngjarjeve ose stilistët përdorin një ekran transparent LED në skenë për më shumë kreativitet.

Për shkak të efektit pamor holografik që prodhon ky lloj ekrani i ekranit, ai do të dërgojë një përvojë shumë zhytëse për audiencën. Plus, ajo shton pak dhunti në ngjarje.

Realiteti i shtuar – një fushë relativisht e re, por ekranet e ekranit LED transparent tashmë janë përdorur për të.

Ka shumë skenarë ku një ekran transparent mund të jetë i dobishëm në realitetin e shtuar. Një shembull është përdorimi i një tableti transparent.

Duke përdorur një lloj zbatimi, ekrani mund të mbishkriaje emrin e rrugës në ekranin e tabletit. Ky është vetëm një shembull. Ka mundësi praktikisht të pakufizueshme.

Kapitulli 3 Dallimi midis ekranit LED të tejdukshëm dhe ekranit normal LEDy

Në teori, të dy llojet e ekranit janë duke përdorur të njëjtin lloj teknologjie. Por ka ndryshime. Këtu janë gjërat që i bëjnë dy të ndryshëm nga njëri-tjetri:

 1. Përhapja e lartë – Një ekran transparent është shumë më i përshkueshëm në krahasim me një ekran LED normal.

 2. Kjo do të thotë që ekrani transparent LED mund të bëhet që të jetë sa më i hollë dhe të jetë në gjendje të shfaq efektet e nevojshme të ndriçimit.

 3. Kjo gjithashtu do të thotë se nuk do të preket nga vija e shikimit.

 4. Gjurmë e lehtë dhe e vogël – për shkak të natyrës së funksionimit të tij, një ekran transparent është natyrisht i lehtë në peshë dhe nuk do të marrë shumë hapësirë.

 5. Lloji i materialeve që janë përdorur në përgjithësi ndikon në këtë faktor.

 6. Instalim i bukur dhe kosto e ulët – ky lloj ekrani mund të përdoret për të prodhuar një efekt të mrekullueshëm në ekran.

 7. Një kërkim i thjeshtë në internet mund t’ju tregojë se si përdoret ky lloj i ekranit . Ju garantojmë se do të mahniteni nga ajo që shihni. Më e mira nga të gjitha, nuk kushton shumë për tu instaluar.

 8. Mirëmbajtja e lehtë dhe e shpejtë – Meqenëse pajisja në vetvete është aq e hollë, nuk do të keni një kohë të vështirë për të bërë procedurat e mirëmbajtjes.

 9. Krahasuar me procedurat e mirëmbajtjes së ekraneve normale LED, kjo do të jetë një fllad.

 10. Kursimi i energjisë – bukuria për ekranet e tejdukshme LED është shumë efikas për energji.

 11. Nuk konsumon një sasi të madhe të energjisë elektrike. Megjithëse e njëjta gjë mund të thuhet për ekranet LED normale, ndryshimi midis të dyve është akoma i rëndësishëm.

Kapitulli 4 Si të zgjidhni ekranin e duhur LED të tejdukshëm

Zgjedhja e ekranit LED të duhur transparent është shumë e drejtpërdrejtë, për aq kohë sa ju e dini se si të zgjidhni siç duhet. Ja si.

 1. Zgjidhni sasinë e duhur të shkëlqimit. Ky është një faktor i rëndësishëm kur jeni duke bërë blerje për një ekran transparent.

 2. Një ekran transparent LED që është shumë i ndritshëm mund të shkaktojë siklet për këdo që shikon. Nëse shkëlqimi gjithashtu mungon, shikuesit nuk do të jenë në gjendje të shohin një pamje të qartë.

 3. Konsideroni lartësinë e pikselit të ekranit LED transparent që do të blini.

 4. Ky është faktori që ndikon në transparencën e ekranit. Mbani në mend se sa më i lartë të jetë pixel, aq më pak dendësi pixel ka, por bëhet më transparente. Do të rezultojë gjithashtu në një rezolutë më të ulët. Një hap Ne pixel i ulët nga ana tjetër, është e kundërta.

 5. Konsideroni këndin e shikimit dhe distancën ku do të vendoset ekrani. Para se të blini një, tashmë duhet të keni një plan se ku ta vendosni listën transparente.

 6. Në atë mënyrë, ju mund të kuptoni distancën dhe këndin optimal të shikimit, nga do të shikohet. Kjo gjithashtu do t’ju udhëzojë në sasinë e duhur të katranit pixel për të zgjedhur. Këndi i shikimit ndikon në transparencën e ekranit. Mbani në mend.

 7. Vendosni nëse doni të shkoni për një rezolutë më të lartë ose më të ulët. Gjëja e mirë për të shkuar në një ekran me rezolucion më të lartë është se imazhet do të jenë shumë më të hollësishme.

 8. Problemi është, do të jetë më i kushtueshëm dhe do të ketë një kosto më të lartë mirëmbajtjeje. Ne ju rekomandojmë që faktori përcaktues të jetë sa zgjidhje do t’ju duhet për të shfaqur imazhet si duhet. Në fund të fundit, do të jetë preferenca juaj që do të diktojë këtë vendim.